چند درصد مردم ایران از فیلترشکن استفاده می‌کنند؟ ترک اینترنت چه تأثیری بر سلامت مغز می‌گذارد؟ استفاده ابزاری از زنان در ایتا ممنوع شد نحوه پیدا کردن اکانت اینستاگرام با شماره تلفن: روش‌ها و نکات آیا طراحی دوربین آیفون ۱۷ پرو تغییر می‌کند؟ ویدئو | اولین ویدئو نگاه نزدیک به گلکسی S25 اج و جزئیات آن فاش شد! رونمایی از خودرو پرنده‌ای که قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد + فیلم همه چیز درباره گروک ۳، به‌روزترین هوش مصنوعی جهان + مقایسه با مدل‌های دیگر جنگ هوش مصنوعی آمریکا و چین داغ‌تر شد رونمایی از تراشه محاسباتی کوانتومی جدید شرکت مایکروسافت رونمایی از یک ربات انسان‌نمای ترسناک با شباهت بی‌نظیر به انسان + ویدئو استفاده از هوش مصنوعی Grok ۳ برای مدت کوتاهی رایگان شد اوپو فایند N۵، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان، معرفی شد + مشخصات و قیمت مدیر عامل شرکت مخابرات ایران: زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور با محوریت هوش مصنوعی توسعه می‌یابد توکن پای نتورک (Pi coin) لیست شد + قیمت اولیه بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها | ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی واحد‌های فناور کشور چالش‌های هم‌افزایی علم و ثروت ویدئوی کامل معرفی iPhone ۱۶e، ارزان‌ترین گوشی اپل مقایسه مشخصات آیفون ۱۶E و آیفون ۱۶ + قیمت آیفون ۱۶E رونمایی شد + ویژگی‌ها و مشخصات خودرو صفر و کارکرده به محصولات دیجی کالا اضافه شد
سرخط خبرها

جمع آوری «دی ان ای» حیوانات از هوا!

  • کد خبر: ۹۶۰۵۸
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
جمع آوری «دی ان ای» حیوانات از هوا!
پژوهشگران با فیلتر کردن هوای اطراف باغ وحش، مواد ژنتیکی ده‌ها گونه را شناسایی کردند. تکنیک آن‌ها می‌تواند به ردیابی و محافظت از حیوانات وحشی کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز - پژوهشگران با فیلتر کردن هوای اطراف باغ وحش، مواد ژنتیکی ده‌ها گونه را شناسایی کردند. تکنیک آن‌ها می‌تواند به ردیابی و محافظت از حیوانات وحشی کمک کند.

«زومیت» در این باره‌ می‌نویسد: کریستین بومن در دوران دانشجویی برای به دست آوردن شجره آکادمیک خود فداکاری کرد. بومن برای جمع آوری سرنخ‌های ژنتیکی درباره حیات وحش اطراف از طریق بررسی روده انگل ها، به سختی در نهری آلوده به زالو در ماداگاسکار راه می‌رفت. برای انجام این کار، او باید ابتدا به آن‌ها اجازه می‌داد تا به پوست برهنه او بچسبند. بومن که اکنون، دانشیار ژنومیک تکاملی در دانشگاه کپنهاگ است، می‌گوید: «من به عنوان طعمه انسانی عمل کردم. این زالو‌ها در واقع از حیوانات جنگل‌های بارانی تغذیه می‌کردند، خون آن‌ها را می‌کشیدند و نگهدارنده عالی DNA هستند».

اکنون بومن و گروه دیگری از پژوهشگران روش بسیار ساده تری برای نمونه گیری از DNA محیطی یا eDNA پیدا کرده اند. آن‌ها چند فیلتر هوا را درون و اطراف دو باغ وحش نصب کردند تا قطعات میکروسکوپی مواد ژنتیکی شناور در هوا را بگیرد. آن‌ها پس از برداشتن فیلتر‌های کوچک و تکثیر DNA با استفاده از توالی یاب، توانستند نشانگر‌های ژنتیکی ده‌ها گونه حیوانی در اسارت و نیز موجودات آزاد اطراف مانند سنجاب ها، گربه‌ها و جوجه تیغی‌ها را پیدا کنند.

درحالی که دانشمندان از تکنیک‌های نمونه گیری مشابه eDNA برای شناسایی مواد ژنتیکی ماهی‌ها و موجودات دیگر درون رودخانه‌ها و اقیانوس‌ها استفاده می‌کنند، اولین بار است که از این تکنیک برای جمع آوری DNA پستانداران از هوا استفاده می‌شود. بومن می‌گوید مرحله بعدی این است که متوجه شویم که چگونه می‌توان از این روش در طبیعت استفاده کرد و چگونه می‌توان آن را با زیستگاه‌ها و اکوسیستم‌های مختلف مطابقت داد.

پژوهشگران دانمارکی سه فیلتر هوا را به مدت ۳۰ ساعت در هر نوبت مستقر کردند و توانستند ۴۹ مهره دار شامل ۳۰ پستاندار، ۱۳ پرنده، چهار ماهی، یک دوزیست و یک خزنده را شناسایی کنند. آن‌ها DNA حیوانات باغ وحش مانند زرافه گردن کوتاه (اُکاپی)، آرمادیلو، گوپی (گونه‌ای ماهی که در برکه‌ای در خانه جنگلی زندگی می‌کرد) و حتی DNA حیوانات مزاحمی مانند موش صحرایی قهوه‌ای و موش خانگی را پیدا کردند. قطعاتی از DNA از ماهی‌های استفاده شده برای تغذیه حیوانات دیگر باغ وحش نیز به سمت آسمان حرکت کرده بود که به وسیله فیلتر به دام افتاد و شناسایی شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->